Új élet a karantén után – Jézussal

Stanis atya egyik elmélkedésében kiemelte, hogy szükséges, hogy Jézussal, a Szentlélekkel és Máriával közeledjünk az Atyához, hagyjuk, hogy Jézus éljen bennünk és részt vegyünk a Szentháromság életében. Ehhez szükségünk lesz az istenkapcsolatra szánt időre – ahogy Philipp atya gyakran kiemeli, legalább naponta 15 percre. Ez nem nagy idő, de rengeteget számít hitünk szempontjából. Azonban a Szentháromság életében azzal is részt vehetünk, ha odafigyelünk egymásra. És az odafigyelésre különösen nagy szükség van most, amikor a vírus veszélyezteti az egészségünket. 
Tapasztaltuk, hogy az újranyitás folyamatában fontos, hogy néhány egészségügyi alapszabályt a templomban, hitéletünk személyes gyakorlása közben is betartsunk. Szerencsére a járványhelyzet itthon némiképp csillapodott, de a veszély továbbra is megmaradt. Emiatt kérjük a Híveket, hogy a templomban továbbra is szájat és orrot eltakaró maszkban tartózkodjanak, a templomba lépéskor, és akár áldozás előtt is fertőtlenítsék a kezüket a saját vagy a kihelyezett kézfertőtlenítővel. A maszk viselése és a 1,5-2 méteres távolság megtartása az enyhülés miatt már nem kötelező szabály, de amennyiben megoldható, elővigyázatosságból kérjük ezek megtartását. Továbbá, a megelőzés érdekében a gyónás rendje is megváltozott. Jelenleg már a templomhajó hátsó részében, a megszokott gyóntatószékben lehet a bűnbocsánat szentségéhez járulni. Azonban a szentmisék alatt nincs gyóntatás, erre minden szentmise előtt van lehetőségünk. 
Az újranyitás egyben újfajta élményeket is nyújt. Igazán örömteli esemény volt, amikor a Bibliakör június 16-án személyesen találkozott. Sajnos a Bibliakört a karantén alatt nem tudtuk folytatni, így nagy boldogság volt újra látni egymást. Ebből az alkalomból egy különleges programot találtunk ki:
a templom új irodáját és kis közösségi terét felavatva közös sütögetést szerveztünk, és együtt vacsoráztunk. Istennek hála, a templom körüli felújításokhoz kapcsolódva nemrég elkészült a templom korábbi iroda- és ebédlőhelyiségének teljes korszerűsítése. A kialakított világos, nyitott, modern és otthonos új iroda, konyha és tárgyaló kellemes környezetet biztosít a kisebb találkozókhoz, megbeszélésekhez, így a Bibliakör várhatóan a jövőben is használja majd az ősztől újrainduló alkalmakon.